Jääkiekko vastaan jalkapallo

By admin on Friday, April 9, 2021
Filled Under: Jääkiekko, Jalkapallo

Monet urheilufanit sanoutuvat irti otsikon ehdottamasta vastakkainasettelusta, mutta se on edelleen jääkiekon ja jalkapallon välillä arkipäivää. Tuskin aiheesta koskaan yksimielisyyttä saavutetaankaan, koska kyseessä on puhtaasti makuasia. Vastapuolten argumentointi pohjaa pitkälti omiin mieltymyksiin: osa pitää jääkiekon vauhdikkuudesta, toiset jalkapallon näyttävistä suorituksista.

Jos asiasta satutaan pääsemään yksimielisyyteen, on jokaisella omat mieltymyksensä myös lajien sisällä. Lähes jokaisella urheilun seuraajalla on oma suosikkijoukkue, ja esimerkiksi paikkakuntasi tai oma pelihistoriasi saattavat vaikuttaa siihen, mikä joukkue on suosikkisi.

Vastakkainasettelu on osa urheilua

Mieti hetki: urheilu on kilpailua toisia urheilijoita tai joukkueita vastaan, ja tavoitteena on saavuttaa voitto. Huippu-urheilijat harjoittelevat parhaimmillaan useita kertoja päivässä, jotta olisivat valmiina silloin, kun kiekko tippuu jäähän, sukset laitetaan jalkaan tai pelipaita puetaan päälle Valioliigan otteluun.

Koska voittamisen halu on sisäänrakennettu urheiluun, ei voi pitää yllättävänä, että fanien väliset pienet ja suuremmatkin kiistat liittyvät urheilijoihin ja heidän suorituksiinsa. Urheilun seuraamiseen ja esimerkiksi urheiluseurojen kannattamiseen liittyy aina olennaisesti tunnetta, ja mikäli tämä ulottuvuus jää esimerkiksi heikkolaatuisessa ottelussa puuttumaan, ei se hetkauta ketään. Juuri tunneviisarin värähtäminen aiheuttaa kiihkeät reaktiot lajia, urheiluseuraa tai urheilijaa fanittavissa ihmisissä.

Seuraa jalkapalloa ja jääkiekko

Jos olet erityisesti jalkapallon tai jääkiekon seuraaja, kannattaa edes mielenkiinnosta perehtyä hieman vastakkaiseen lajiin. Esimerkiksi kummankin lajin valmentajat hakevat vaikutteita toisten lajien valmennustavoista ja käytännöistä. Ne voivat tuoda uusia ja mielenkiintoisia näkökulmia myös omaan ykköslajiin.