Jaromir Jagr

By admin on Friday, June 12, 2015
Filled Under: Jääkiekko

Kuinka moni maailmanluokan pelaaja tunnetaan paremmin takatukkansa kuin pelitaitojensa ansiosta? Vain yksi, ja hänen nimi on Jaromir Jagr. Ikinuori Tšekin lahja maailman jääkiekkoilulle Jagr porskuttaa kaudesta toiseen, vaikka ikää mittarissa on jo kunnioitettavat 43 vuotta.

Vuonna 1988 alkanut ura on tuonut Jagrin kaappiin lukuisia palkintoja niin joukkue- kuin yksilötasolla. Tärkeimmät niistä ovat kuitenkin vuoden 1991 ja 1992 Stanley Cup -mestaruudet Pittsburgh Penguisin väreissä. Toki yhdeksän arvokisamitalia, joista kolme ovat kultaisia, tekisivät monen huippupelaajan varsin onnelliseksi. Uransa aikana kahdeksassa NHL-joukkueessa pelannut Jagr onkin aktiivipelaajista kaikkien aikojen tehokkain pelaaja ja myös kaikkien aikojen menestynein eurooppalainen pelaaja. Eikä ihme, kun tarkastelemme Jagrin henkilökohtaista palkintokaappia.

Peräti viisi Art Ross Trophyä (pistepörssin voittaja), kolme Ted Lindsay Trophyä (runkosarjan arvokkain pelaaja), ja yksi Hart Memorial Trophy (sarjan arvokkain pelaaja) kahden Stanley Cup -pystin lisukkeina nostavat Jagrin aina Gretzkyn ja Howen rinnalle yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Mielettömät 12 All-Star-peliä, 7 All-Star-nimitystä ja vielä vuoden 2015 MM-kisojen arvokkaimman pelaajan palkinto sulkevat kriitikkojen suut nyt ja myös tulevaisuudessa.

Nykyään Florida Panthersin paitaa ja myös kapteenin merkkiä kantava Jagr ilahduttaa toivottavasti kiekkofaneja myös tulevaisuudessa, sillä vaikka miehen jalka ei välttämättä nousekaan Selänteen tavoin, hänen pelikäsityksensä ja tekninen osaaminensa ovat yhä lajin historian eliittiä.

Takatukasta ei välttämättä voi sanoa samaa.