Mike Modano

By admin on Monday, June 1, 2015
Filled Under: Jääkiekko

Meille suomalaisille Jere Lehtisen nimi edustaa NHL-seuran Dallas Starsin kautta koettuja muistoja. Eikä ihme, sillä Lehtisen ura oli erittäin menestyksekäs. Mutta toisin kuin suomalaisille, amerikkalaisille nimi Mike Modano tarkoittaa vain ja ainoastaan Dallas Starsia. Nimittäin vuonna 2011 luistimet naulaan lyönyt Modano nosti jääkiekkoilun suosiota Yhdysvaltojen eteläisten osavaltioiden parissa omilla peliesityksillään.

Vuoden 1999 Stanley Cup -mestaruuden vieneen Dallas Starsin riveissä pelannut Modano on kaikkien aikojen tehokkain amerikkalainen jääkiekkoilija. Yhteensä 1 374 tehopistettä uransa aikana taituroinut Modano kuuluu siis eittämättä legendojen joukkoon. Harva pelaaja nimittäin pysyy uskollisena yhdelle seuralle, ja tästä syystä Modanon saavutukset ansaitsevat hatun noston. Modano varattiin vuoden 1988 varaustilaisuudessa ensimmäisenä, ja yhtä kautta lukuun ottamatta Modano pelasi Dallas Starsin organisaatiossa, joka toimi aikaisemmin Minnesota North Stars -nimellä.

Maajoukkueuransa aikana Modano voitti kolme arvokisamitalia, joista kirkkain kulta tuli vuoden 1996 World Cup -turnauksesta. Mutta yllämainitut saavutukset eivät kaikesta kunniasta huolimatta nouse Modanon saavutusten vertailussa kärkeen. Nimittäin jääkiekkoilun suosio Yhdysvaltojen eteläisissä osavaltioissa ei ollut varsinaisen suurta ennen kuin Minnesota North Stars siirtyi Texasin osavaltion Dallasiin. Modanon johdolla Dallas Stars taisteli vuodesta toiseen tasaisesti muiden joukkueiden kanssa.

Modanoa pidetäänkin amerikkalaisen jääkiekkoilun symbolina. Jäällä uskomattoman nopea ja teknisesti taitava kaveri voitti myös kaukalon ulkopuolella uusien fanien sydämet omalla perusamerikkalaisella karismallaan. Dallasissa hän on se ainoa ja oikea ”Tähti”.