NHL Alumni Charity Poker Tournament

By admin on Thursday, June 4, 2015
Filled Under: Jääkiekko

PokerStarsin NHL Alumni Charity Poker Tournament tuo yhteen pelipöytään lukuisia entisiä NHL-ammattilaisia ottamaan mittaa pokerialan parhaiden nimien kanssa. Mikä hienointa, tapahtuma toimii myös hyväntekeväisyyden nimissä antaen kiekkomiehille mahdollisuuden antaa jotain takaisin ihmisille, jotka ovat nauttineet heidän pelaamisestaan. Samalla tapahtuma antaa myös mahdollisuuden amatööreille päästä samaan pelipöytään hankkimaan ikimuistoisia elämyksiä ja muistoja entisten huippujääkiekkoilijoiden ja nykyisten maailman parhaiden pokerinpelaajien kanssa.

Tähtien elämää

Me tavalliset katsojat näemme yleensä ammattilaisjääkiekkoilussa vain yhden puolen, ja se on usein luonnollisesti itse peli kahden joukkueen välillä. Harvat meistä kuitenkaan löytävät aikaa esimerkiksi joukkueiden harjoitusten seuraamiseen tai pukukoppielämän ymmärtämiseen. Näemme televisiosta aika ajoin, kuinka ammattilaiset elävät ja joskus saamme lukea lööpeistä heidän vapaa-ajan touhuistaan – niin hyvässä kuin pahassa. Mutta kukaan meistä ei todennäköisesti pääsee kokemaan ammattilaisten arkea itse pelien välillä, jolloin suuri osa ajasta vietetään tien päällä matkustaessa.

Mitä pelaajat sitten yleensä touhuavat pelimatkoillaan nukkumisen ja musiikin kuuntelun lisäksi? Jos olisimme kärpäsiä katossa NHL-joukkueiden pelireissujen aikana, mitä näkisimme yleisesti ottaen enemmän kuin usein?

Vastaus on pokeri

Kyllä vain, maailman parhaat jääkiekkoilijat viettävät aikaansa täysin samalla tavalla kuin sinäkin, lätkimällä korttia ystävien kesken. Kenties NHL-pelaajien panokset ovat hieman suuremmat pelattaessa pelimatkoilla, mutta perusperiaate pätee tästä huolimatta molempiin suuntiin.

Urheilijat ovat tunnetusti adrenaliinista riippuvaisia yksilöitä, joten pokerin pelaaminen onkin heidän ajan kuluttamiseksi varsin hyvä vaihtoehto. Ei siis ole ihme, että esimerkiksi PokerStarsin tähtitiimin riveistä löytyy ammattilaisjääkiekkoilijoita joko vierailevina tähtinä tai osana itse joukkuetta. Mutta kiekkoilijat eivät pelaa rahan vuoksi, sillä usein heillä ei siitä puutetta ole. Hyvin usein ammattilaiset osallistuvat myös hyväntekeväisyysturnauksiin, joiden avulla he tekevät oman osansa muiden auttamisessa pitämällä samalla hauskaa.

Viihtymässä hyvän asian puolesta

Jääkiekkoilijat ovat todellakin muiden auttamisen suhteen fiksuja: Pelaa ja auta pitämällä myös itse hauskaa. Tästä syystä PokerStars järjestääkin tapahtuman, jossa pelaamisella tuetaan hyväntekeväisyyttä. NHL Alumni Charity Poker -turnauksessa pöydässä saattaa istua sellaiset legendat kuten Theo Fleury ja Denis Savard. Tämän lisäksi pöytään istuvat usein myös pokerimaailman ehdottomat huippunimet, kuten kanadalainen Daniel Negreanu (kaikkien aikojen menestynein pokerinpelaaja) ja Vanessa Ruosso.

Joskus myös tavalliset harrastelijat saavat mahdollisuuden kilpailla paikasta näin kovassa pelipöydässä erilaisissa satelliittiturnauksissa. Näin ollen jopa Suomen Kihniöstä voi ponnistaa aina Las Vegasiin asti. Esimerkiksi kanadalainen Mary Pudmoreff otti paikan pöydässä voittamalla online-turnauksen varsin vähäisellä kokemuksella: Pudmoreff nimittäin aloitti nettipokerin Kanadassa NHL-työsulun avittamana, sillä NHL-pelien sijaan hän katsoi televisiosta pokeriturnauksia ja innostui itse kokeilemaan siipiään pelissä. Voidaanko sanoa, että ihan hyvin on mennyt tähän asti?

Mutta miksi juuri jääkiekkoilijat ovat pokerissa yleensä taitavia pelaajia? PokerStarsin riveissä pelaava Jonathan Duhamel uskoo, että jo alussa mainitut pitkä ajomatkat pelien välissä antavat varsin kunnianhimoisille ja voitonnälkäisille kiekkoilijoille hyvän tavan tappaa aikaa.

Mutta voiko selitys olla näin yksinkertainen? Tuskin. Wayne Gretzkyn kuuluisa sanonta ”missaat jokaisen laukauksen, jota et ammu” pätee myös pokerissa. Jokainen tilanne on ainutlaatuinen, eikä riskitön pelaaminen tule tuottamaan suuria tai välttämättä edes pieniä voittoja. Näin ollen jääkiekkoilijat eivät pelkää ottaa riskejä pokeripöydässä, mutta samalla he tiedostavat ja analysoivat riskin kannattavuuden. Oletko siis valmis haastamaan samaan aikaan maailman parhaat pokeripelaajat sekä entiset huippujääkiekkoilijat? Käy PokerStarsin sivuilla lukemassa lisää itse tapahtumasta ja pelaajista, joita vastaan todennäköisesti tulet pelaamaan – mikäli taitosi riittävät finaalipöytään asti.

Huippu-urheilijoiden luonne on yleensä kilpailuhakuinen ja valmis tietoisiin riskeihin. Nämä piirteet sattuvat olemaan myös pokerissa erittäin olennaisia. Esimerkiksi aggressiivisuus ei aina tuota odotettuja tuloksia pelipöydässä tai kaukalossa. Näin ollen pelaajien on tarkkailtava, miten vastustaja toimii hyökkäysten aikana ja miten puolustusasetelma pyörii. Niin pokerissa kuin jääkiekkoilussakin niin sanotun pokerinaaman pitäminen on elinehto. Kaukalossa ei ole aikaa keskittyä muuhun kuin itse peliin. Vastustaja tulee käyttämään hyväkseen jokaisen mahdollisuuden, ja sama pätee myös pokeripöydässä.